APR se priključio platformi za zajedničku bazu podataka kompanija u EU

Bez autora
Mar 29 2011

Agencija za privredne registre (APR) danas je u Diseldorfu potpisala Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom pravde nemačke oblasti Severna Rajna–Vestfalija. Na osnovu potpisanog Memoranduma Srbija se uključuje u pilot-projekat za izradu platforme za elektronsku razmenu podataka o registrovanim kompanijama. Cilj ovog projekta je uspostavljanje zajedničke baze podataka o kompanijama, njihovim ograncima i finansijskim izveštajima za Srbiju, Nemačku, Irsku, Austriju, Švajcarsku i Makedoniju. Projekat će poslužiti kao obrazac za uspostavljanje jedinstvenog sistema registracije i baze podataka kompanija na nivou celokupne Evropske unije u narednom periodu, a najkasnije do 2014. godine. Projekat predstavlja zajedničku platformu Evropske komisije i Vlade Savezne Republike Nemačke, u čije ime projektom rukovodi Ministarstvo pravde oblasti Severna Rajna–Vestfalija.

APR se priključio platformi za zajedničku bazu podataka kompanija u EUAgencija za privredne registre (APR) danas je u Diseldorfu potpisala Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom pravde nemačke oblasti Severna Rajna–Vestfalija.

Na osnovu potpisanog Memoranduma Srbija se uključuje u pilot-projekat za izradu platforme za elektronsku razmenu podataka o registrovanim kompanijama. Cilj ovog projekta je uspostavljanje zajedničke baze podataka o kompanijama, njihovim ograncima i finansijskim izveštajima za Srbiju, Nemačku, Irsku, Austriju, Švajcarsku i Makedoniju. Projekat će poslužiti kao obrazac za uspostavljanje jedinstvenog sistema registracije i baze podataka kompanija na nivou celokupne Evropske unije u narednom periodu, a najkasnije do 2014. godine.

Projekat predstavlja zajedničku platformu Evropske komisije i Vlade Savezne Republike Nemačke, u čije ime projektom rukovodi Ministarstvo pravde oblasti Severna Rajna–Vestfalija. Od APR-a je zatražena podrška za inicijativu koja se odnosi na pružanje podataka i razvoj posebnog interfejsa za unapređenje ove platforme koja će poboljšati evropsku interoperabilnost u oblasti delovanja privrednih registara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik